En poursuivant votre navigation sur https://together.memisa.be vous acceptez l'utilisation de cookies et autres technologies similaires pour assurer le fonctionnement nominal du site web (par exemple maintenir votre connexion).

Fermer

Aster Renmans

par Dimitri Renmans

740 €

Projet
terminé

19

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
Les contributeurs
Commentaires
Waarom ligt dit initiatief van Memisa je nauw aan het hart?
Als gewezen medewerker van Memisa weet ik dat het geld terecht komt bij een organisatie die al jaren goed werk levert, vooral in de Democratische Republiek Congo. Ze doen dit op een integere manier met veel respect voor de lokale bevolking en met een focus op partnerschap en een langdurige samenwerking. Alle investeringen zijn weloverwogen in samenspraak met de lokale experts en hebben als doel een duurzaam en sterk lokaal gezondheidssysteem op te zetten. En ondanks de moeilijke situatie in de DRC, slagen ze hier wonder wel in, met duidelijke resultaten die openlijk gecommuniceerd worden naar de donoren.

Waarom koos je ervoor om een solidaire lijst aan te maken?
In mijn eigen onderzoek in de gezondheidssector in Oeganda heb ik ontdekt in welke omstandigheden veel vrouwen in de wereld hun kinderen op de wereld moeten zetten. Voor een Westerling of iemand van de gegoede klasse in lage-inkomenslanden (of ontwikkelingslanden zoals ze soms worden genoemd) is het onmogelijk om in te beelden hoe dit is. De kamer waarin Aster geboren werd is even groot als menig gezondheidscentrum dat ik bezocht heb, zo'n gezondheidscentrum omvatte een wachtruimte, consultatie ruimte, verloskamertje, mannenkamertje, vrouwenkamertje, apotheekje en een laboratorium. Geen oversized bad, je eigen matras meebrengen, geen douche enkel een afgeschermd plekje buiten waar je je met een emmer koud water je kan opfrissen, aankomen op een draagberrie terwijl de baby al bijna daar is, geen mogelijkheid tot enige verdoving, soms een bevallingstafel zonder matras, enkel hout, geen ramen, met velen op dezelfde kamer, zelf je eten maken, geen lichten, enz. De luxe waarin wij geboren zijn en onze kinderen geboren worden is immens, maar we staan er niet bij stil. Deze schrijnende ongelijkheid is niet onze fout, maar beseffen dat ze bestaan is onze eerste plicht. Met deze lijst proberen we een kleine druppel te laten vallen op een gloeiend hete plaat, die de situatie van zwangere vrouwen en pasgeboren kindjes op zijn minst een klein beetje kunnen verzachten.

Wil je nog iets toevoegen?
Aster bedankt jullie van harte voor jullie bijdrage!
Voir tout

01/05/2022

Helena De Bodt

29/04/2022

Elke Begine

28/04/2022

Stefanie Renmans

28/04/2022

Sarah Lee Selleslagh

28/04/2022

Kaat Ramboer

28/04/2022

Sanne Ferson

27/04/2022

Laurien Devroe

26/04/2022

Jennifer Willems

23/04/2022

Liesbet Van Praet

23/04/2022

Zeger & Leila De Groote - Minten

Voir tout

Laisser un message de soutien

Voir tout

Créez une liste de naissance et soutenez l’achat d’un échographe pour l’hôpital de Bokonzi (RD du Congo).