Door verder te browsen op https://together.memisa.be, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

 

Enkele realisaties dankzij solidaire geboortelijsten 

 

De materniteiten van de gezondheidscentra in Kipungu en Kola (DR Congo) werden voorzien van  medisch materiaal.

  

Het gezondheidscentrum van Musama (in het noorden van Burundi) kreeg een nieuwe kraamafdeling.

  

In Virakpa (DR Congo) werd een materniteit gebouwd en uitgerust met medische apparatuur.

   

 

In gezondheidscentra wordt eerstelijnszorg verleend. Dit is vergelijkbaar met de zorgverlening door huisartsen in België, maar ook bevallingen zonder complicaties kunnen in deze centra plaatsvinden. Wanneer een gezondheidscentrum niet over een afzonderlijke maternitieit beschikt, worden aanstaande moeders opgevangen op andere afdelingen van het gezondheidscentrum. Niet ideaal, soms liggen ze naast andere zieke patiënten, zonder enige vorm van privacy.

Bovendien staat een gebrek aan degelijk materiaal een goede verzorging in de weg. Om ervoor te zorgen dat vrouwen in de beste omstandigheden kunnen bevallen, zijn matrassenbeddenthermometers en echografieën nodig. Memisa probeert dit materiaal zoveel mogelijk lokaal aan te kopen. De zorg is hierdoor aangepast aan de lokale context.

Dankzij degelijke materniteiten krijgen vrouwen de beste zorgen voor, tijdens en na hun bevalling. 

Maak in 2 minuten een solidaire geboortelijst en steun mama’s in Afrika!